Proje ve Proje Ekiplerinin Yönetimi

Kimler Katılmalı : Proje Yöneticileri, Proje ekip üyeleri Neden : Günümüzde farklı uzmanlıkların bir araya getirilme zorunluluğu, proje gruplarının önemini daha da arttırmıştır.

Pazarın ve organizasyonların giderek karmaşıklaşan yapıları, bireyler ve gruplararası çıkar çatışmalarını da beraberinde getirmektedir. Altı farklı departmandan yirmi kişilik bir ekibin ve proje yöneticisinin üstlendikleri projeleri el ele tutuşup hep birlikte "heyamola" türküsünü söyleyerek bitirmelerini beklemek fazlaca iyimser bir yaklaşımdır.

Giderek kısalan ürün yaşamları, projelerin çok daha kısa sürede bitirilme zorunluluğunu dayatmaktadır. Öte yandan artan rekabet nedeniyle azalan kar marjinleri, hata maliyetlerine duyarlılığı arttırmıştır.

Kapalı pazarların açılması, küreselleşme, bilgi birikimi ve daha fazla uzmanlık, projelerin karmaşıklığını arttıran diğer unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ulaşılan bu noktada kurum stratejilerinin yaşama geçirilmesinin vazgeçilmez bir parçası olan projelerin etkin yönetimi, kişisel yeteneklerin çok üzerine çıkmıştır. Proje yönetimine ilişkin yöntem ve araçların kurumun entelektüel sermayesine katılması tavsiyeden öte bir zorunluluk haline gelmiştir. Kazanımlar : • Proje sistematiğini kazanmak
• Proje risklerini yönetme yaklaşımı
• Projelerin ve proje ekibinin performansının ölçümlenmesi ve ödüllendirilme sistematiği
• Proje yöneticisi ve ekiplerin kişisel tarzlarını tanıması ve farklı davranış stillerine dair farkındalık
• Proje yöneticisinin yakın çalıştığı kişilerin profillerini ve güçlü yönlerini keşfetme
• Takım içi anlayış ve işbirliği gelişimi Süre : 2 Gün


İletişim Kaydı

Hizmetlerimiz ile ilgili düzenli bilgi almak ve E- Bülten aboneliği için lütfen ad, soyad ve e-posta bilgilerinizi doğru olarak giriniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yapacağız.