İş Süreçlerinde Görmeyi Öğrenmek - Değer Akışı Haritalama

Kimler katılmalı : Öncelikle firma sahipleri ve yöneticiler olmak üzere tüm çalışanlar Neden : Yalın yaklaşımın temel amacı, değerin ilk ham maddeden başlayarak üretim süreci boyunca hiç kesintisiz akıtılarak, hızla nihai müşteriye ulaştırılmasıdır. Bunu başarabilmek için iş süreçlerine farklı bir gözle bakabilmek, kullana geldiğimiz iş yöntemlerinin yarattığı sorunları görebilmek önem taşır. Görmeyi öğrenen işletmeler kısa sürede en az iki misli üretkenlik artışı, %90 azalan üretim süresi ve stoklar, iki misli iyileşen kalite gibi radikal sonuçları elde edebilmektedirler.

Rekabetin giderek arttığı koşullarda müşteri isteklerini daha iyi karşılayabilmek için işletmenize ve üretim proseslerinize farklı bir gözle bakabilmeyi bilmelisiniz. Görmeyi Öğrenmek, maliyetleri arttıran, teslim süresini uzatan, talep değişimlerine hızla uyum sağlamayı engelleyen hata ve israf kaynaklarını görebilmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır. Üretim sisteminizi yeniden değerlendirmek ve israflardan arındırmak için çok etkin bir araç olan Değer Akış Haritası tekniği anlatılmaktadır. Kazanımlar : Değer ve israfı ayırt edebilme, Yalın değer akışının temel özelliklerini bilme, Değer akışı haritasını çizebilme, Değer akış haritalarını yorumlayabilme, Akış haritasından problemleri tespit edebilme, Yalın değer akışını tasarlayabilme Süre : 1 Gün


İletişim Kaydı

Hizmetlerimiz ile ilgili düzenli bilgi almak ve E- Bülten aboneliği için lütfen ad, soyad ve e-posta bilgilerinizi doğru olarak giriniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yapacağız.