Sosyal Sorumluluk SA8000

Kimler Katılmalı : Yönetici ve çalışanlar Neden : SA8000 Sosyal Sorumluluk Standardı, Amerika Birleşik Devletleri'nde etkinlik gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan CEPAA tarafından 1997 yılında, evrensel nitelikte bir sosyal sorumluluk standardı ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanmıştır.

20. yüzyılın sonlarında gelişen kurumsal toplumsal sorumluluk akımının doğal bir sonucu olan SA8000 standardı, ilgili taraflara çalışan haklarına duyduğu saygıyı ve çalışan hakları ile ilgili düzeyini ortaya koymaya çalışan firmalar için belgelendirilebilir bir standart niteliğindedir. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün sözleşmelerini ve ulusal yasaları temel alan standardın sekiz performans kriteri, çocuk işçilik, zorla çalıştırma, sağlık ve güvenlik, örgütlenme özgürlüğü, disiplin uygulamaları, ayrımcılık, çalışma saatleri ve ücretlendirme konularında minimum standartları belirlemektedir.

Bu eğitim, kurumsal toplumsal sorumluluk akımı ve sosyal şartnameler ve SA8000 Sosyal Sorumluluk Standardının gereklilikleri hakkında genel bilgi verecek şekilde yapılandırılmıştır. Kazanımlar : Sosyal Sorumluluk Kavramı, SA 8000 Standart Gereklilikleri Süre : 2 Gün


İletişim Kaydı

Hizmetlerimiz ile ilgili düzenli bilgi almak ve E- Bülten aboneliği için lütfen ad, soyad ve e-posta bilgilerinizi doğru olarak giriniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yapacağız.