Endüstride Uygulamalı Ergonomi

Kimler katılmalı : İşletmelerde işyeri düzenlemesi yapan planlama, üretim, konstrüksiyon, kalite, metot vb mühendisleri. İşyeri bazında çalışan atölye sorumluları, formenler, posta başı ve ustabaşılar. Tüm Çalışanlar. Neden : İnsan-Makina-İşyeri arakesitleri ve bu unsurların birbirleriyle uyumunu inceleyen Ergonomi, aynı zamanda daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulmasında işletmeler için yol gösterici bir rol oynamaktadır.

İşin fiilen yapıldığı yerdeki (işyeri) çevre koşulları ile işi gerçekleştiren kişi (işçi) ilişkisini değerlendiren Ergonomi aynı zamanda iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından da önemli temel ilkeleri içermektedir. Toplam Kalite yönüyle de iş ortamının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi suretiyle çalışanların memnuniyeti arttırılmakta, diğer taraftan iş yerlerinde yapılan ergonomik düzenlemeler ile verimlilik artmaktadır.

Bu seminerin amacı, çalışanlara ergonominin temel ilkelerini tanıtmak ve işyerlerinde yapılacak ergonomik düzenlemelerin çalışanlar ile birlikte katılımcı bir yapıda ele alınarak sağlayacağı yararları ve işletmelerde bu konudaki potansiyeli uygulamalı örneklerle açıklamaktadır. Kazanımlar : Ergonominin iş yaşamında ve insan sağlığındaki önemi, İşyerlerinin ergonomik analizi, Uygulamalı Ergonomi Projeleri hazırlama, yürütme ve sonuçlandırma, İşyeri planlamasında ergonomik yaklaşım kazanma, İşyeri ve iş aletlerinde ergonomik tasarımın önemi, Ergonominin boyutları ve TKY ilişkisi, Ergonomi ve çalışan memnuniyeti ilişkisi kurma becerisi Süre : 1 Gün


İletişim Kaydı

Hizmetlerimiz ile ilgili düzenli bilgi almak ve E- Bülten aboneliği için lütfen ad, soyad ve e-posta bilgilerinizi doğru olarak giriniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yapacağız.