HACCP- Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları

Kimler Katılmalı : Yönetim Sistemi çalışmalarını şirketlerinde başlatacak olan her kademe çalışan ve yöneticiler Neden : Üretimden-tüketime risk oluşturabilen her bir odağın ürünler bazında ayrı ayrı belirlenip, bu noktaların incelenmesi ile/kontrol altında tutulması ile sorunların giderilmesi olarak da ifade edilebilen HACCP, “kritik kontrol noktaları (CCP)” nın belirlenmesi, riskin azaltılması, dolayısıyla da tehlikenin engellenmesidir. İlk kez uzay çalışmaları için gündeme gelen bu kavram, sonraları ABD’de endüstriye uyarlanmış ve giderek Avrupa’ya yayılarak topluluk üyelerinde kullanım alanı bulmuş ve bazı sektörler için de zorunluluk olarak tanınmıştır.

Bu sistem temelde son üründeki kontrole bağlı gecikmeler veya dönüşümsüz olumsuzluklar sonucu, geliştirilebilecek tehlikeleri engelleyen koruyucu önlemleri baştan belirlemeyi prensip edinmiştir. Haccp sisteminde uluslar arası uygulamalarda 7 temel prensip belirlenmiştir.

Bu eğitim, yedi temel prensip ve standart gerekliliklerinin uygulamaya yönelik olarak kullanılabilmesini sağlayacak temel bilgi ve yöntemleri içermektedir. Kazanımlar : Standart Gereksinimlerine Tam Hakimiyeti, Katılımcıların Kendi Firmalarına Ait Tehlikeleri Tanımlayabilmesi, Katılımcıların Kendi Firmalarına Ait Kritik Kontrol Analizi Yapabilmesi, HACCP Sistemini Kurabilme Becerisi Süre : 2 gün


İletişim Kaydı

Hizmetlerimiz ile ilgili düzenli bilgi almak ve E- Bülten aboneliği için lütfen ad, soyad ve e-posta bilgilerinizi doğru olarak giriniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yapacağız.